Kıymalı Pazı Dolması

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kıymalı Pazı Dolması
    Malzemeler

    Kıymalı Pazı Dolması Malzemeleri

    • 2 demet pazı
    • 2 adet soğan
    • 250 gr az yağlı kıyma
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1/2 demet maydonoz
    • 3-4 dal taze nane
    • 2 kahve fincanı pilavlık bulgur
    • 1,5 su bardağı kaynamış su
    • tuz, karabiber, köri
    Yapılışı

    Kıymalı Pazı Dolması Yapılışı

    • Soğanı, maydanozu ve naneyi çok ince kıyın.
    • Bir tavaya zeytin yağını ve soğanları koyup pembeleşene kadar kavurun, domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
    • Pirinci ekleyip 5 dk daha kavurun. En son kalan tüm malzemeyi koyup ocağın altını kapatın.
    • Geniş bir tencerede tuzlu su kaynatın ve yıkanmış pazı yapraklarını kaynayan suya tamamen batırın 5 saniye kadar bekletip çıkartın.
    • Hazırlamış olduğumuz harç ile pazı yapraklarını sarıp bir tencereye sıralayın. 1,5 su bardağı kadar kaynamış su ilave edin kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. NOT: Sardığınız pazıların en üstüne porselen bir tabak kapatarak pişiririseniz, sarmalar dağılmadan pişer.
    • Afiyet Olsun 🙂