Kofana Köftesi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kofana Köftesi
    Malzemeler

    Kofana Köftesi Malzemeleri

    • 1 kg kofana balığı (ya da lüfer)
    • 3 adet yumurta
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 3 adet haşlanmış patates
    • 4 adet ince doğranmış taze soğan
    • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz
    • ¼ demet ince kıyılmış dereotu
    • ½ çay kaşığı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı çam fıstık
    • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
    • 1 tatlı kaşığı yenibahar
    • ½ tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    • 4 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
    Yapılışı

    Kofana Köftesi Nasıl Yapılır?

    • Balıkların kılçıkları çıkarılıp içi temizlenir ve bol su ile iyice yıkanır.
    • İri parçalara bölünüp tencereye alınır.
    • Balıkların üzerini öretecek şekilde su konulur.
    • Defne yaprağı, limon, tane karabiber ve maydanoz sapı eklenerek ağır ateşte balıklar pişmeye bırakılır.
    • Üzerinde oluşan köpükler alınır. 20 – 25 dakika pişirdikten sonra kevgir yardımı ile balıklar tencereden alınıp soğumaya bırakılır.
    • Soğuduktan sonra balıkların beyaz etleri ayıklanır, karıştırma kabına alınır.
    • Tavada zeytinyağ kızdırılır, çam fıstık, taze soğan, maydanoz ve dereotu beraber sotelenir.
    • 3 – 4 dakika sotelendiktan sonra soğumaya bırakılır.
    • Soğuduktan sonra karıştırma kabındaki balık etine karıştırılır.
    • İçine yumurta, ıslatılmış ekmek içi, haşlanmış patates rendelenir.
    • Toz şeker, tuz, baharatlar, önceden ıslatılmış kuş üzümü süzdürülüp içine katılır.
    • 3 yemek kaşığı un ilave edilip iyice yoğrulur.
    • Köfte hamuru hazır hale gelince küçük parçalara bölünüp avucumuzla yuvarlayarak ince köfteler hazırlanır.
    • Una bulanıp kızgın yağda kızartılır.
    • Soğuk veya sıcak olarak servis edilir.
    • Arzuya göre yanında tarator sos ve limonla servis edilir.