Köfteli Lebeni Çorbasi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Köfteli Lebeni Çorbasi
    Malzemeler

    Köfteli Lebeni Çorbasi Malzemeleri

    • Köfte için;
    • 250 gr az yağlı köftelik kıyma
    • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
    • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan köftelik bulgur
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 su bardağı nohut
    • 2 su bardağı aşurelik buğday (dövme)
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 8 su bardağı su
    • Çorbanın sosu için;
    • 500 gr süzme yoğurt
    • 1 adet yumurta
    Yapılışı

    Köfteli Lebeni Çorbasi Yapılışı

    • Nohut ve buğdayı bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ve bol suyla ıslatın.
    • Köfteyi yapmak için; kıyma, tuz, karabiber ve köftelik bulguru derin bir kaba koyun. Karışımı iyice yoğurup fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın.
    • Bir tepsiye un serpin ve hazırladığınız köfteleri una bulayarak tepside bekletin.
    • Geceden ıslattığınız nohut ve buğdayı yıkayıp süzün ve büyükçe bir tencereye koyun. Üzerine 8 su bardağı suyu aktarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Nohut ve buğday pişince hazırladığınız köfteleri kaynayan çorbaya azar azar ilave edin.
    • Tuzunu katıp sık sık karıştırın.
    • Sosu hazırlamak için; yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpın.
    • 6 Köfteler kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra sosu azar azar ve bir taraftan çorbayı karıştırarak tencereye aktarın.
    • Orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak 5-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
    • İsterseniz üzerine az miktardaki yağda kızdırdığınız kuru nane ve isot gezdirerek sıcak ya da ılık olarak servise sunun.