Kremalı Ispanak Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kremalı Ispanak Çorbası
    Malzemeler

    Kremalı Ispanak Çorbası Malzemeleri

    • • 2 demet ıspanak
    • • 4 yemek kaşığı margarin
    • • 2 yemek kaşığı un
    • • 1 adet kuru soğan
    • • 3 diş sarımsak
    • • Muskat rendesi
    • • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    • • 2 su bardağı süt
    • • 4 su bardağı et suyu
    • • ½ sıvı krema
    • • Tuz-karabiber
    • Üzeri için:
    • • 10 dilim tost
    • • 3 yemek kaşığı margarin
    • • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
    Yapılışı

    Kremalı Ispanak Çorbası Yapılışı

    • Ispanakları ayıklayıp, haşladıktan sonra suyunu sıkıp doğrayın.
    • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
    • Sarımsağı ayıklayıp kıyın.
    • Çorbanın üzeri için, tost ekmeklerinin üzerine margarini sürüp, üzerine rendelenmiş kaşarı peynirini serpin. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında peynir eriyip, kızarana kadar pişirin.
    • Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
    • Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları ve unu ilave edip un pişip kokusu çıkınca, kıyılmış ıspanakları ve muskat rendesini ekleyip kavurun. Daha sonra et suyunu, sütü, kırmızı pul biberi, tuz-karabiberi ekleyip, karıştırdıktan sonra bir taşım orta ateşte kaynatıp ateşten alın.
    • Mikser yardımıyla sebzeleri püre haline getirin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine koyup, içine kremayı ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
    • Fırında kızarttığınız peynirli ekmekleri istediğiniz büyüklükte parçalara kesip, servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine koyun.
    • Kıtır ekmekli Kremalı ıspanak çorbası sıcak olarak servis edin.