Kremalı Sebze Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kremalı Sebze Çorbası
    Malzemeler

    Kremalı Sebze Çorbası Malzemeleri

    • Yarım parmak sucuk veya birkaç dilim pastırma
    • 25g tereyağı
    • 1 soğan, doğranmış
    • 500g pırasa (yaklaşık 3 adet), ince ince doğranmış
    • 500g patates (yaklaşık 3 adet), soyulmuş ve 2 cm’lik küplere bölünmüş
    • 1,5lt sıcak su
    • 200 ml (bir kutu) çiğ krema
    • Tuz
    Yapılışı

    Kremalı Sebze Çorbası Yapılışı

    • Sucukları küçük küplere bölün ve derin bir tencerede hafif renk değiştirene kadar kızartın. (2-3 dakika)
    • Tereyağını ekleyip karıştırın.
    • Soğanı ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp soğanlar yumuşayana kadar (3-4 dakika) bekleyin.
    • Pırasaları ve patatesleri ekleyin.
    • Hepsini iyice karıştırıp kapağı tekrar kapatın.
    • Orta ısıda arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.
    • Kaynar suyu tencereye ilave edin.
    • Bir iki taşım kaynatıp tuzu ekleyin. tencerenni kapağı kapalı olarak düşük ısıda yaklaşık 15-20 dakika (sebzeler yumuşayana kadar) pişirin.
    • Ateşi söndürüp 1-2 dakika bekleyin.
    • Çorbayı el blendırından geçirin.
    • Tekrar ocağa alıp 1-2 taşım kaynatın ve kremayı ilave edin.
    • İyice karıştırıp karabiber ekleyin.
    • Çorbaları tabaklara alıp pastırma dilimleri ile servis yapın.