Kurban Etinden Dana Yanak

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kurban Etinden Dana Yanak
    Malzemeler

    Kurban Etinden Dana Yanak Malzemeleri

    • 1 kilo dana yanak
    • 5 kaşık zeytinyağı
    • 500 gr arpacık soğan
    • 3-4 diş sarmısak
    • 2lt et suyu,
    • 1 kaşık üzüm sirkesi
    • 3 dal kekik
    • yarım çay bardağı file badem
    • 1 paket frenk soğanı ya da taze soğan
    • Baharat kesesi:
    • 6 adet dal kekik
    • 1’er çay kaşığı tane karabiber ve kişniş tohumu
    • 5-6 adet karanfil, 1 çay kaşığı pulbiber
    • 1’er çorba kaşığı ardıç meyvesi ve kuşüzümü
    Yapılışı

    Kurban Etinden Dana Yanak Nasıl Yapılır?

    • Dana yanak yemeği için iri doğranmış yanakları 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağladığınız bir tavaya alıp, önlü arkalı kızartın.
    • Baharat kesesini hazırlamak için tüm baharatları küçük bir tülbent parçasına koyup, kese yapın ve ağzını sıkıca bağlayın.
    • Kalan zeytinyağını bir tavaya alıp,4’e bölünmüş arpacık soğanları ve kıyılmış sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
    • Üzerine üzüm sirkesi ve baharat kesesini ekleyin ve yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin.
    • Daha sonra 2 litre sıcak et suyu katın.
    • Tuzunu ayarlayın.
    • Kaynamaya başlayınca dana yanakları içine koyun ve 5 dakika pişirin.
    • Suyuyla birlikte bir fırın kabına alın. Üzerini hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın.
    • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 3 saat pişirin.
    • Üzerine file badem ve kıyılmış Frenk soğanı serperek servis edebilirsiniz.