Kuru Acur Dolması

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kuru Acur Dolması
    Malzemeler

    Kuru Acur Dolması Malzemeleri

    • 25-30 adet kuru acur
    • 2 su bardağı osmancık pirinci
    • bir buçuk kg soğan
    • 2 su bardağı zeytinyağı (yarısı harca, yarısı suya)
    • 7-8 diş dövülmüş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı biber salçası
    • 1 çorba kaşığı salça
    • yarım çorba kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım çorba kaşığı acı pulbiber
    • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
    Yapılışı

    Kuru Acur Dolması Nasıl Yapılır?

    • Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın.
    • Pirinci yıkayıp bir kenara alın.
    • İnce kıydığınız soğanları ve zeytinyağının yarısını pirince ekleyin.
    • Kalan malzemeyi de harca ilave edin.
    • İyice yoğurup acurların yarısını biraz geçecek şekilde doldurun. Uçlarını elinizle buruşturarak, sıkıştırıp kapatın.
    • Dolmaları tencereye yatay olarak ve sıkıca yerleştirin. Dağılmasın diye üzerine ağırlık koyun.
    • Dolmaların üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başlayınca da kısık ateşte, 20-25 dakika daha pişirin.
    • 10 dakika dinlendirip servis yapın.