Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
    Malzemeler

    Kuru Patlıcan Dolması Malzemeleri

    • 10 adet kuru patlıcan
    • Tuz
    • (Yeteri kadar) baldo pirinç
    • Kara biber
    • 500 gr. yağlı kuzu kıyması
    • Kuru nane
    • 300 gr. pirinç
    • 2 baş kuru soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 200 gr. acı biber salçası
    • 1 çay bardağı nar ekşisi
    Yapılışı

    Kuru Patlıcan Dolması Yapılışı

    • Önce harcını hazırlayalım
    • Çekilmiş kıyma, pirinç, küçük ve küp küp doğranmış kuru soğan, sarımsak, tuz, kara biber, salça, nane, nar ekşisi bir kaba koyup güzelce harmanlayın
    • Beri yanda, dolmalık patlıcanlar suyun içerisine bırakılır
    • Ve, 15 dakika kaynatılıp suyu süzülür
    • Suda kaynatılan patlıcanların içine, hazırlanan bu harç doldurulur, azıcık boş bırakılan ucu, elle hafifçe sıkıştırılarak kapatılır
    • Bu arada, tencerenin altına parça kuzu kemiği konur
    • Dolmalar, ağızları yukarı gelecek şekilde dizilir
    • Üzerine, küçük bir porselen tabak kapatılarak, dolmaların ağızlarının açılmaması garantiye alınır
    • Yeteri kadar salçalı su ilâve edilir
    • Orta ateşte 45 dakika pişirilince, dolmalar hazır olur