Kuskuslu Bonfile Sarması Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kuskuslu Bonfile Sarması Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    375
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Malzemeler :
    500 Gr. Bonfile
    2 Kırmızı Biber
    2 Sarımsak
    7 Mantar
    Zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    * Kuskusu İçin:
    1 Paket Kuskus
    3 Yeşil Biber
    2 Domates
    1 Çorba K. Domates Salçası
    Fesleğen
    Zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı
    Bonfileyi kesme tahtasına alın. ÜZerine ıslak buzdolabı poşeti serin ve iyice dökün. Biberleri, sarımsakları ve mantarları küçük küçük doğrayın. Tavaya zeytinyağını dökün. Doğradığınız sebzeleri yüksek ısıda kısa sürede kavurun. Ezdiğimiz bonfilenin üzerine kavrulan sebzeleri yayın. Sonra bonfileyi rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıda sarın ve fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

    Tencereye sıcak su koyun ve kuskusu ilave edin. Kuskus haşlanırken ayrı geniş bir tavaya zeytinyağı dökün. Biberleri ince ince doğrayın ve yağda kavurun. Domatesleri de küçük küçük doğrayın ve tavaya ilave edin. Birkaç dal fesleğeni de ince kıyıp tavaya ekleyin. Salçayı da koyup kavurduktan sonra tuzunu, karabiberini atın. Haşlanan kuskusu da süzün. Tavaya ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağının zeminine yayın. Pişen bonfileyi ince ince dilimleyerek kuskusun üzerine dizin ve servis edin.

    Yapılışı

    Malzemeler :
    500 Gr. Bonfile
    2 Kırmızı Biber
    2 Sarımsak
    7 Mantar
    Zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    * Kuskusu İçin:
    1 Paket Kuskus
    3 Yeşil Biber
    2 Domates
    1 Çorba K. Domates Salçası
    Fesleğen
    Zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı
    Bonfileyi kesme tahtasına alın. ÜZerine ıslak buzdolabı poşeti serin ve iyice dökün. Biberleri, sarımsakları ve mantarları küçük küçük doğrayın. Tavaya zeytinyağını dökün. Doğradığınız sebzeleri yüksek ısıda kısa sürede kavurun. Ezdiğimiz bonfilenin üzerine kavrulan sebzeleri yayın. Sonra bonfileyi rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıda sarın ve fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

    Tencereye sıcak su koyun ve kuskusu ilave edin. Kuskus haşlanırken ayrı geniş bir tavaya zeytinyağı dökün. Biberleri ince ince doğrayın ve yağda kavurun. Domatesleri de küçük küçük doğrayın ve tavaya ilave edin. Birkaç dal fesleğeni de ince kıyıp tavaya ekleyin. Salçayı da koyup kavurduktan sonra tuzunu, karabiberini atın. Haşlanan kuskusu da süzün. Tavaya ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağının zeminine yayın. Pişen bonfileyi ince ince dilimleyerek kuskusun üzerine dizin ve servis edin.