Kuzu Etli Ilık Salata Fransa

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Kuzu Etli Ilık Salata Fransa
    Malzemeler

    Kuzu Etli Ilık Salata Fransa Malzemeleri

    • 4 dilim kuzu eti (buttan; her biri yaklaşık 125 g, bütün yağları alınıp, 3 mm kalınlığa inecek biçimde yassıltılmış)
    • 1/2 su bardağı elma sirkesi (ya da limon sirkesi)
    • 1 çorba kaşığı taze tarhun (kıyılmış; ya da 1 tatlı kaşığı kuru tarhun)
    • 4 tatlı kaşığı dereotu (kıyılmış)
    • 4 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)
    • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
    • 1 küçük hıyar (ince çubuklar halinde kesilmiş)
    • 1 küçük bostan hindibası (yaklaşık 200 g, iri parçalar halinde koparılmış)
    • 35 g (2 çorba kaşığı) krema
    • 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
    • 1/4 tatlı kaşığı tozşeker
    Yapılışı

    Kuzu Etli Ilık Salata Fransa Nasıl Yapılır?

    • Kuzu eti dilimlerinin her birini 5 cm eninde şeritler halinde kesin. Sonra bir salata kâsesine koyup, üstlerine sirkeyi boşaltın. Tarhun, dereotunun 3 çorba kaşığı ve maydanozun 3 çorba kaşığını serpiştirip, 1,5 saat bir kenarda bekletin, iyice karıştırıp, 1,5 saat daha bekletin.
    • Et şeritlerini delikli kaşıkla çıkarıp (içinde bekledikleri sirkeli karışımı atmayın), kâğıt mutfak havlusu üstünde kurulayın.
    • Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın.
    • Yağ ısınınca (dikkat: Tütmeye başlamamalıdır), et şeritlerini koyup, her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 30’ar saniye) kızartın.
    • Sonra delikli spatulayla ısıtılmış bir tabağa çıkarıp, üstlerine tuzun yarısını ve karabiberi serperek, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayın.
    • Tavayı delikli spatuiayla kazıyıp, hıyar çubuklarını koyarak, 1,5 dakika sote edin. Sonra delikli kaşıkla bir salata kâsesine çıkarıp, bostan hindibası parçalarını ekleyerek, iyice karıştırın.
    • Sosu hazırlamak için, etlerin içinde beklemiş oldukları sirkeli karışımı, tel süzgeçten tavaya süzün ve ateşi açıp, harlı ateşte 3 çorba kaşığı kalıncaya kadar kaynatın. Tavayı ateşten alıp, kremayı ekledikten sonra, ateşi kısın ve tavayı yeniden ateşe oturtup, kremayı 1 dakika ısıtın.
    • Tavayı yeniden ateşten alıp, yoğurt, toz şeker, kalan dereotu, kalan maydanoz ve kalan tuzu ekleyerek, iyice karıştırın.
    • Sosu salata kâsesindeki hıyar – bostan hindibası karışımının üstüne boşaltıp, karıştırın. Salatayı 4 düz tabağa bölüştürüp, üstlerine de et şeritlerini bölüştürerek, servis yapın.