Kuzu Etli Ilık Salata Fransa
-
Ekleyen: Yemek TarifiMalzemeler
Kuzu Etli Ilık Salata Fransa Malzemeleri
- 4 dilim kuzu eti (buttan; her biri yaklaşık 125 g, bütün yağları alınıp, 3 mm kalınlığa inecek biçimde yassıltılmış)
- 1/2 su bardağı elma sirkesi (ya da limon sirkesi)
- 1 çorba kaşığı taze tarhun (kıyılmış; ya da 1 tatlı kaşığı kuru tarhun)
- 4 tatlı kaşığı dereotu (kıyılmış)
- 4 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
- 1 küçük hıyar (ince çubuklar halinde kesilmiş)
- 1 küçük bostan hindibası (yaklaşık 200 g, iri parçalar halinde koparılmış)
- 35 g (2 çorba kaşığı) krema
- 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 1/4 tatlı kaşığı tozşeker
YapılışıKuzu Etli Ilık Salata Fransa Nasıl Yapılır?
- Kuzu eti dilimlerinin her birini 5 cm eninde şeritler halinde kesin. Sonra bir salata kâsesine koyup, üstlerine sirkeyi boşaltın. Tarhun, dereotunun 3 çorba kaşığı ve maydanozun 3 çorba kaşığını serpiştirip, 1,5 saat bir kenarda bekletin, iyice karıştırıp, 1,5 saat daha bekletin.
- Et şeritlerini delikli kaşıkla çıkarıp (içinde bekledikleri sirkeli karışımı atmayın), kâğıt mutfak havlusu üstünde kurulayın.
- Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın.
- Yağ ısınınca (dikkat: Tütmeye başlamamalıdır), et şeritlerini koyup, her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 30’ar saniye) kızartın.
- Sonra delikli spatulayla ısıtılmış bir tabağa çıkarıp, üstlerine tuzun yarısını ve karabiberi serperek, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayın.
- Tavayı delikli spatuiayla kazıyıp, hıyar çubuklarını koyarak, 1,5 dakika sote edin. Sonra delikli kaşıkla bir salata kâsesine çıkarıp, bostan hindibası parçalarını ekleyerek, iyice karıştırın.
- Sosu hazırlamak için, etlerin içinde beklemiş oldukları sirkeli karışımı, tel süzgeçten tavaya süzün ve ateşi açıp, harlı ateşte 3 çorba kaşığı kalıncaya kadar kaynatın. Tavayı ateşten alıp, kremayı ekledikten sonra, ateşi kısın ve tavayı yeniden ateşe oturtup, kremayı 1 dakika ısıtın.
- Tavayı yeniden ateşten alıp, yoğurt, toz şeker, kalan dereotu, kalan maydanoz ve kalan tuzu ekleyerek, iyice karıştırın.
- Sosu salata kâsesindeki hıyar – bostan hindibası karışımının üstüne boşaltıp, karıştırın. Salatayı 4 düz tabağa bölüştürüp, üstlerine de et şeritlerini bölüştürerek, servis yapın.