Lavantalı Kurabiye

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Lavantalı Kurabiye
    Malzemeler

    Lavantalı Kurabiye Malzemeleri

    • 225 gram tereyağ
    • Yarım su bardağı pudra şekeri
    • 1 adet büyük boy yumurta
    • 2+1/4 su bardağı un
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 yemek kaşığı lavanta tohumu
    • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu
    Yapılışı

    Lavantalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

    • Lavanta tohumlarını yağsız bir tavada kısık ateşte hafifçe kavurun, kokuları çıksın.
    • Tereyağ ve şekeri homojen krema kıvamı alana dek çırpın.
    • Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
    • Kavurduğunuz lavanta tohumlarını bir bıçak yardımıyla mümkün olduğunca küçültün.
    • Limon kabuğu rendesi ve lavanta tohumlarını karışıma ekleyip şöyle bir karıştırın.
    • Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekleyin.
    • Kurabiye hamurunu streç filme sarıp 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
    • Kurabiye hamurunu buzdolabından çıkarmadan 5-10 dakika önce fırını 190 derecede ısıtın.
    • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kurabiye hamurundan ister birer yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye aralıklı olarak dizin, isterseniz hamuru açıp bir kurabiye kalıbı yardımıyla şekiller verin.
    • Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.
    • Fırından çıkarınca 10 dakika kadar hiç dokunmadan soğumaya bırakın.