Mantar Dolması

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Mantar Dolması
    Malzemeler

    Mantar Dolması Malzemeleri

    • 12-16 tane iri mantar,
    • 100 gram havuç,
    • 100 gram kereviz,
    • 1 adet soğan,
    • 100 gram füme soğuk et veya normal jambon,
    • 2 diş sarımsak,
    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
    • Yeteri kadar tuz karabiber,
    • 50 gram kaşar peyniri rendesi,
    • 3 yemek kaşığı mayonez,
    • 150 gram yoğurt,
    • Yarım tatlı kaşığı biber,
    • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    Yapılışı

    Mantar Dolması Nasıl Yapılır?

    • Mantarların döndürerek kopardığınız saplarını ince ince kıyın.
    • Havuç, kereviz ve soğanı temizleyin, ince kıyın.
    • Füme et veya jambonu da küçük küçük doğrayın.
    • Kıyılmış sebzeleri 2 yemek kaşığı kızgın yağda 5 dakika kavurun, tuz, karabiber serpin, mantar saplarını, kıyılmış sarımsakları ve jambonu, kaşarı ilave edip karıştırın.
    • Mantarlara sıvı yağı fırça ile sürüp sebzeleri içine doldurun, fırın kabına yerleştirin.
    • Fırının alttan ikinci rafına 200 derecede 10-12 dakika pişirin.
    • Mayonezi yoğurtla karıştırıp, tuz, biber ekleyin. Yanında servis yapın.