Mantarlı Krema Soslu Tavuk

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Mantarlı Krema Soslu Tavuk
    Malzemeler

    Mantarlı Krema Soslu Tavuk Malzemeleri

    • 250 gr. tavuk göğsü
    • 1/2 çay kaşığı karabiber
    • 1/4 çay kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 adet arpacık soğan
    • 1 bardak doğranmış kestane mantarı (şitake de kullanabilirsiniz.)
    • 2 yemek kaşığı vermut (beyaz şarap da kullanabilirsiniz.)
    • 1 adet Knorr tavuk suyu
    • 2 yemek kaşığı krema
    • 2 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
    Yapılışı

    Mantarlı Krema Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

    • Tavuğun her iki tarafını da tuz ve karabiber ile tatlandırın.
    • Orta ateşte yağı kızdırın. Tavuğun her iki tarafını da kızarana kadar pişirin. (12-16 dakika kadar sürecektir.) Tavukları tencereden alın.
    • Kıyılmış soğanı tavukları pişirdiğiniz tencereye alın. 1-2 kere çevirip mantarları ekleyin. 2 dakika kadar karıştırarak pişirdikten sonra sırası ile vermutu ve tavuk suyunu ekleyin. 1-2 dakika kadar pişirip krema ve soğanı ekleyin.
    • Tavukları tencereye koyun, sosa bulanmalarını sağlayın. 1 dakika pişirip servis tabağına alın.
    • Yanında pirinç pilavı ile sıcak olarak servis ediniz.