Mantarlı Patlıcan Pabucaki

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Mantarlı Patlıcan Pabucaki
    Malzemeler

    Mantarlı Patlıcan Pabucaki Malzemeleri

    • 6 adet orta boy kemer patlıcan
    • 20 adet mantar (yıkanıp, boylamasına üçe dörde bölünmüş)
    • 2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp doğranmış)
    • 5 diş sarmısak (dövülmüş)
    • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Kızartmak için;
    • 1 çay bardağı sıvıyağı
    • Üzeri İçin;
    • Yarım su bardağı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
    Yapılışı

    Mantarlı Patlıcan Pabucaki Yapılışı

    • Öncelikle patlıcanları alacalı alacalı soyalım
    • Tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim ki, acısı çıksın
    • Daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, yıkayalım ve bir kağıt havlunun üzerinde suyunu emdirelim
    • Şimdi de patlıcanların ortalarını, tıpkı karnıyarık yapacakmışız gibi yaralım ve kızgın yağda her tarafını kızartalım
    • Yıkayıp, boylamasına doğradığımız mantarları, ufak bir tavada sızma zeytinyağında diriliğini kaybedip, yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika soteleyelim
    • Sonra içine dövülmüş sarmısakları ve doğranmış domatesleri ilave edelim
    • Yaklaşık 2-3 dakika sonra ateşten alalım
    • Tuzunu ve karabiberini ekleyelim
    • Daha sonra hazırladığımız bu mantarlı karışımı, ortası yarıp, kızarttığımız patlıcanların içine, tıpkı karnıyarık yapar gibi yerleştirelim
    • Hazırladığımız beşamel sosu patlıcanların üzerine bir kaşık yardımıyla iyice yayalım
    • Bütün patlıcanların hepsini bir fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine kaşar rendesi serpiştirerek, fırında 175 derecede 10 dakika kadar kızartalım
    • Sıcak olarak servise sunalım
    • SOSUN TARİFİ
    • Sosumuz için, öncelikle un ve yağı beraberce ufak bir sos tenceresine koyalım ve kavurmaya başlayalım
    • Unun rengi sararmaya başlayınca yavaş yavaş süt ilave edelim ve sürekli karıştırmaya devam edelim ki sosumuz topaklanmasın
    • Bir taşım kaynadıktan sonra, sosun altını söndürelim
    • İçine tuz ve karabiber katarak, lezzetlendirelim