Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
    4-6
    kişilik
    20
    dakika
    254
    kalori/prs.

    Evet bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız işte size hem protein açısından zengin, hem besleyici hem de sağlıklı bir yemek tarifi. Vakit kaybetmeden malzemelerimize ve Mantarlı Tavuk Sote yapılışına geçelim

    Malzemeler
    • 300 ila 500 Gr arası mantar
    • 2 adet tavuk göğsü ( isteğe bağlı olarak 3 de olabilir )
    • 1 adet büyük boy soğan
    • 2 adet yeşil biber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biberde kullanabilirsiniz
    • 3-4 adet domates
    • Baharatlar ve tuz
    • 3-4 yemek kaşığı yağ ve 1 tatlı kaşığı salça
    Yapılışı

    Tavuk göğüsleri ve mantarlar küçük küçük doğranır ve güzelce yıkanır. Doğramış olduğumuz mantarlarımızı tavaya alabiliriz. 5 Dk. boyunca mantarlarımızı tavaya yağ koymadan kısık ateşte 5 dk kavuruyoruz. Daha sonra tavuk ve sıvı yağı da ekleyerek 5 dk’da öyle kavuruyoruz. 5 Dk’nın sonunda tavaya biber ve ince kıyılmış soğanı da ekliyor ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.

    Kavrulan mantarlı tavuk sotemiz için hazırladığımız domatesler ve salçayı da ekliyor ve biraz daha kavuruyoruz. En son olarak da hazırda bulunan baharatlarımızı ( pul biber, karabiber, kekik) ve tuzu ilave ederek bitiriyoruz.

    Biraz karıştırdıktan sonra kısık ateşte bekliyoruz. Tadına bakıyor ve olmuşsa altını kapatarak servise uygun hale getiriyoruz. Evet hazırladığımız nefis Mantarlı tavuk sotemiz yemek için hazır sizlere de yaptığınız bu şaheserden bir tabak alarak yemeğe koyulabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun ve bir sonraki tarifte tekrar görüşmek dileğiyle.