Marmelatlı Kurabiye Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Marmelatlı Kurabiye Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    325
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Marmelatlı Kurabiye Malzemeleri

    Hamuru için Malzemeler
    150 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
    1 su bardağı şeker
    1 adet yumurta
    2.5 su bardağı un
    1 tutam tuz
    1 çay kaşığı karbonat
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1.5 yemek kaşığı kakao

    Üzeri için Malzemeler
    Marmelat

    Yapılışı

    Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri çırpın ardından yumurtayı ekleyin ve macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

    Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri elekten geçirin ve yumurtalı karışıma ekleyip tüm malzemeler birleşinceye kadar yoğurun.

    Hamur kıvam alınca küçük toplar yapın ve başparmağınızla ortasına çukur açın. Tüm kurabiye hamurlarını bu şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

    Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra tekrar ortalarına parmağınızla hafif bastırıp çukurları belirginleştirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin ortasında marmelat koyup 5 dakika kadar daha fırınlayın.