Mayali Patatesli Poğaça

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Mayali Patatesli Poğaça
    Malzemeler

    Mayali Patatesli Poğaça Malzemeleri

    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1/2 sb yog,ğurt
    • 1/2 sb sıvıyağ
    • 1 yumurta(sarısı üstüne)
    • 25 gr yas maya
    • 1 çay kabartma tozu
    • 1 çay seker
    • ici icin:
    • 3 adet haslanmış patates
    • 25 gr kaşar peyniri, tuz, k.biber
    • üstüne sürmek için yumurta sarısı ve susam
    • 1 tk tuz
    • aldığı kadar un
    Yapılışı

    Mayali Patatesli Poğaça Yapılışı

    • Mayayı ılıttığımız sütün icine koyup üstüne seker serpip eritiyoruz.
    • Diğer taraftan hamur yoğurma kabımıza bir miktar unu koyalım.
    • tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
    • mayalı sütümüzü unumuzun içine dökelim.
    • bir elimizle yavaş yavaş yoğurmaya baslayalım diğer elimizlede yoğurt,yumurta beyazları ve sıvı yağı ekleyip yoğurma işlemine devam edelim kulak memesi yumusaklığında bir hamur olana kadar un ekleyelim.
    • 1 saat dinlenmeye bırakalım arada bir iki defa cok az yoguralım ki havası alınmıs olsun.
    • ic malzemeyi karistiriyoruz.
    • Ceviz buyuklugunde yaptigimiz bezelerimizi elimizle biraz aciyoruz ve ortasina ic malzemelerimiz koyuyoruz hamurumuz kapatıyoruz.
    • Kapattığımız yer aşağı gelecek şekilde fırın tepsimize yerleştiriyoruz yumurta sarısı surup, susamlıyor ve bir bıçak yardımıyla poğaçamızın ortasına kesik atiyoruz.
    • 200 C önceden ısıttığımız fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve poğaçalarımızı sıcak servis yapıyoruz.