Midye Dolma

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Midye Dolma
    Malzemeler

    Midye Dolma Malzemeleri

    • (Midyeler icin)
    • 2kg kabuklu midye
    • 1 litre su
    • 1/2 yemek kasigi tuz
    • (Ic Pilav icin)
    • 2 su bardagi pirinc
    • 2 su bardagi midye haslama suyu
    • 2 buyuk sogan
    • 2 dis sarmisak
    • 4 corba kasigi zeytinyagi
    • 3 corba kasigi kusuzumu
    • 3 corba kasigi cam fistigi
    • 1.5 corba kasigi kuru nane
    • 2 cay kasigi kimyon
    • 2 cay kasigi yenibahar
    • 1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
    • 1/2 cay kasigi pulbiber
    • 1 tatli kasigi seker
    • Limon (yerken kullanmak icin)
    Yapılışı

    Midye Dolma Nasıl Yapılır?

    • Midyelerin kabuklarini kaziyip iyice yikayin.
    • Soguk suyun icinde biraz bekletilip olu ve kirik olanlari atin.
    • Buyuk bir tencereye midyeleri, 1 litre suyu ve tuzu koyup isitmaya baslayin.
    • Tahta bir kasikla midyeleri karistirarak kaynamaya cikartin.
    • Midyeler acilir acilmaz atesten alip midyeleri baska bir kaba aktarin.
    • Israrla acilmayan midyeler varsa onlari da atin. Kaynama suyunu dinlenmeye birakin.
    • Ic pilav, diger dolmalardaki ic pilavdan cok farkli degil. Soganlari ince ince dograyip zeytinyaginda iyice oldurun.
    • Icine ince kiyilmis sarmisak ve fistiklari da ekleyip fistiklar hafifce renk degistirene kadar cevirin.
    • Daha sonra pirinc, nane, karabiber, tarcin, yenibahar, seker ve pulbiberi ekleyip iyice karistirin.
    • Midyeleri hasladiginiz sudan 2 su bardagini ve kus uzumlerini pirinclere ekleyin, karistirin. Bu asamada pilavin tuzu da ayarlanabilir.
    • Suyu cekilene kadar kisik ateste pisirin. Bu asamanin sonunda pirincler tam pismemis olacaklar.
    • Midyeleri acip ic pilavla (cok tika basa olmayacak sekilde) doldurun.
    • Pirincler pismeye devam edip sisecekleri icin midyelerde biraz yer kalabilir.
    • Genisce bir tencereye dik olarak balik istifi dizin.
    • Uzerine geri kalan haslama suyunu (yaklasik 2 bardak kalmis olmasi lazim) ve 2 bardak yeni suyu ekleyip kaynamaya cikartin, orta ateste pisirin. Yaklasik 20 dakika icinde midye dolmalar hazir olacaktir.