Milföyde Tavuklu Mantar

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Milföyde Tavuklu Mantar
    Malzemeler

    Milföyde Tavuklu Mantar Yapılışı

    • Haftanın ilk gününde hem börek hem yemek tadında harika bir lezzetle tanıştırmak istiyorum sizleri.
    • _Saniyesultan blogcu arkadaşımda (aynı zamanda işyeri arkadaşım) gördüğüm ve benimde yufkalı yaptığım bir lezzeti bu sefer milföy de denedim. harika bir lezzet oldu……..
    • -Bu arada saniyesultan arkadaşımın da çok güzel tarifleri var. sitesini mutlaka ziyaret edin.
    • -İftar telaşıyla malumunuz ancak bir resim çekebildim.
    • MALZEMELER:
    • -15 adet milföy
    • -1 kase mantar
    • -5 tavuk göğsü
    • -4 adet sivri biber
    • -2 diş sarımsak
    • -2 adet domates
    • -1 yemek kaşığı salça
    • -sıvıyağ
    • -tuz, karabiber
    • üzeri için,
    • -1 yumurta sarısı
    • YAPILIŞI:
    • -Sivribiber ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve tavaya sıvıyağ koyarak bunları kavurun.
    • -Tavuk göğsünü küp şeklinde kesin ve tavaya ekleyerek soteleyin. Sonra ince kesilmiş mantarı ekleyin, hepsi sotelendikten sonra domatesi tavaya ilave edin.En son salçayı ilave edin ve baharatlarını ekleyerek altını kapatın.
    • – Milföy hamurunu merdane yardımıyla biraz açın.
    • – İçine tavuklu malzemeden koyarak uç kısımlarını bohça şeklinde kapatın, ters çevirerek tepsiye dizin. Bütün milföy hamurlarına aynı işlemi yapın.
    • -Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin.
    • -Herkese afiyet olsun.
    Yapılışı

    Yayınlanma Tarihi: 22 Aralık 2010