Muhallebili Kurabiye

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Muhallebili Kurabiye
    Malzemeler

    Muhallebili Kurabiye Malzemeleri

    • Kurabiye Hamuru İçin Malzemeler:
    • 250 gr tam buğday unu
    • 250 gr un
    • 80 gr yumurta sarısı (4 adet)
    • 200 gr toz şeker
    • 250 gr tereyağ
    • 1 adet limon rendesi
    • Bir tutam tarçın
    • Muhallebi İçin Malzemeler
    • 300 ml süt
    • 80 gr toz şeker
    • 20 gr mısır nişastası
    • 20 gr yumurta sarısı (1 adet)
    • Yarım limon rendesi
    Yapılışı

    Muhallebili Kurabiye Nasıl Yapılır?

    • Kurabiye Hamurunun Hazırlanışı
    • Önce unları bir kabın içerisinde birleştirin.
    • Tereyağını küp küp doğrayın, unların bulunduğu kaba ekleyin ve zaman kaybetmeden hızlıca ovalamaya başlayın.
    • Ardından geriye kalan tüm malzemeleri kabın içerisine boşaltın ve hamurunuzu yoğurun.
    • Hamurunuzu bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabına koyun. Muhallebi ile hamuru birleştirene kadar hamuru buzdolabında tutun. En az iki saat olmasına dikkat edin.
    • Muhallebinin Hazırlanışı
    • Tüm malzemeleri çukur bir tencerenin içerisine koyun.
    • Çırpma teli ile iyice karıştırın ve sonra orta seviye de bir ateş ile ocakta karıştırmaya başlayın.
    • Tencerenin içerisindeki malzeme balon balon oluncaya kadar devamlı karıştırın.
    • Kaynama gerçekleştiğinde tencereyi ocaktan alın ve içi buzlu su dolu bir benmariye koyun.
    • Benmariye aldığınız tencereyi arada bir karıştırarak soğutun ve tek kullanımlık sıkma torbasına alın.
    • Torbanın ağzını küçük parmak kalınlığında kesin ve bir kenara bırakın.
    • Kurabiyenin Hazırlanışı
    • Buzdolabında beklettiğiniz hamuru çıkartın.
    • Yarım cm kalınlığında açın.
    • 4 mm kalınlığında düz veya tırtıklı bisküvi kalıbı ile kesin.
    • Kestiğiniz hamur parçalarının üstünü yumurta ile yağlayın ve orta kısmına ceviz boyutunda muhallebi kremasını sıkın.
    • Hamurları yarım daire biçiminde olacak şekilde kapatın ve tepsinize dizin.
    • 165 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin ve dışarı çıkardığınızda üzerine hafifçe pudra şekeri serpin.