Muzlu Cevizli Çikolata Parçacıklı Kurabiye

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Muzlu Cevizli Çikolata Parçacıklı Kurabiye
    Malzemeler

    Muzlu Cevizli Çikolata Parçacıklı Kurabiye Malzemeleri

    • 1 Cup (125 gram) Un
    • ½ Cup (60 gram) Tam Buğday Unu
    • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
    • ½ Tatlı Kaşığı Karbonat
    • ¾ Cup (170 gram) Tereyağı //oda sıcaklığında
    • ½ Cup (115 gram) Şeker
    • ½ Cup (110 gram) Esmer Şeker
    • 1 Yumurta
    • 1 ½ Tatlı Kaşığı Vanilya Özü //yoksa vanilin
    • ½ Cup (orta boy 2 adet) Püre haline gelmiş Muz
    • 1 Cup (100 gram) tahıllı müsli //sadece tahıllı olanlarından
    • 240 gram kırılmış çikolata.
    • ½ Cup (110 gram) öğütülmüş Ceviz
    Yapılışı

    Muzlu Cevizli Çikolata Parçacıklı Kurabiye Yapılışı

    • Fırını 190 ºC a ayarlayın ve ısıtmaya başlayın (fırınınızın turbo özelliği var ise kullanmayın, sadece normal fırın fonksiyonunu seçin). Bir kapta unları, tuzu ve karbonatı karıştırın.
    • Şekerleri ve terayağını mikserinizin kabına koyun ve hafif kabarana kadar mikseriniz ile orta hızda karıştırın. Mikserinizin hızını yavaşa getirin. Yumurta ve vanilyayı ekleyin iyice karıştırın. Muz püresini ekleyin. Un karışımını da ekleyin ve iyice karışmalarını sağlayın. Son olarak çikolata parçacıklarını, tahıllı müsliyi ve cevizleri ekleyin.
    • Karışımı varsa dondurma kaşığı yoksa bir çorba kaşığı yardımı ile 3 cm lik toplar halinde aralarında 4 cm kalacak şekilde tepsiye dizin. Kurabiyeleri renkleri kahverengileşinceye kadar pişirin (yaklaşık 12-13 dk). Tepsiyi çıkardıktan sonra 5 dk soğumalarını bekleyin, ardından kurabiyeleri varsa soğutma tellerine yoksa düz bir zemine alıp tamamen soğumalarını bekleyin. Bu kurabiyeler hava geçirmeyen bir kapta 2 gün dayanıyorlar.