Narlı Çikolatalı Pasta

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Narlı Çikolatalı Pasta
    Malzemeler

    Narlı Çikolatalı Pasta Malzemeleri

    • Kek için:
    • 1 su bardağı tereyağ
    • 2 su bardağı küçük parçalanmış bitter çikolata
    • 5 adet yumurta
    • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
    • Yarım su bardağı + 1/3 su bardağı toz badem
    • Yarım su bardağı un
    • 1 çimdik tuz
    • Krema için:
    • 150 ml krema
    • 100 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
    • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
    • Üzeri için; taze nar taneleri
    Yapılışı

    Narlı Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

    • Yuvarlak kelepçeli kalıbınızı biraz tereyağ veya sıvı yağ ile hafifçe yağlayın ve tabanına uyacak şekilde yağlı kağıt kesip yapıştırın.
    • Ufak boy bir tencereye tereyağını koyun. Eriyince ocağın altını kapatın ve çikolatalarınızı ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın.
    • Bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte kabarana kadar yaklaşık 5-8 dakika hızlı devirde çırpın.
    • Sonra durdurun ve çikolatalı karışımı ekleyerek bir yandan çok yavaşça çırpın.
    • En son ise un, badem tozu ve tuzu da ekleyip spatula ile güzelce karıştırdıktan sonra kalıbımıza döküyoruz ve fırının orta kısmına koyuyoruz.
    • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika tepesi kabuklanıp hafif kabarana kadar pişirin.
    • Bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirip ocağı kapatın.
    • İçine çikolataları ekleyin ve eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın. Şekeri de ekleyin, karıştırın.
    • Yaklaşık 15 dakika soğuyup hafif kıvamının kalınlaşmasını bekleyin.
    • En son ise kekinizi kalıptan çıkartın, üzerine sosu döküp biraz buzdolabında beklettikten sonra üzeri hafif donduğunda nar parçaları serpiştirebilirsiniz.