Oktay Usta Tatli Poğaça

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Oktay Usta Tatli Poğaça
    Malzemeler

    Tatli Gül Poğaça Malzemeleri

    • 2 su bardağı ılık su,
    • 1 su bardağı ılık süt,
    • 1,5 su bardağı sıvı yağ,
    • 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
    • 1,5 paket yanı 60 gr yaş maya yada 2 paket kuru maya,
    • 4 çorba kaşığı toz şeker,
    • 2 tatlı kaşığı tuz,
    • İÇ MALZEMESİ:
    • 300 GR. kadar beyaz peynir,
    • 1 tutam maydanoz,
    • susam, çörekotu (üzeri için)
    Yapılışı

    Tatli Gül Poğaça Nasıl Yapılır?

    • Öncelike ılık suyu, ılık sütü şekeri, mayayı eritin.
    • Daha sonra sıvı yağı, 2 yumrtanın 1 tanesının sarısı dışındakı kalanını, tuzu ve aldığı kadar unu katarak yumuşak bir hamur yoğurun.
    • hamur kesinlikle yumuşak olmalı ve 2-3 kat olana kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakılmalı.
    • Diğer taraftan beyaz peynırı çatalla ezdikten sonra içine ince kıyımış maydanoz katıp karıştırın.
    • mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartın ve resimdeki gibi yuvarlak açtıktan sonra 4 tarafından kesin.
    • Ortasına beyaz peynir koyduktan sonra yine resimdeki gibi kenarlarını kapatın.
    • Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine dikkatlıce yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin.
    • Tepsi mayası için yarım saat daha bu şekilde beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında poğaçalar kızarana dek pişirin.