Ördek Çorbası Endonezya Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Ördek Çorbası Endonezya Tarifi
    Malzemeler

    Ördek Çorbası Endonezya Malzemeleri

    • Karides ezmesi 2 kaşik
    • Biber
    • Kişniş yapragi (taze) 1 avuç
    • Tuz 1/2 kaşık
    • Sogan (Küçük) 10 adet
    • Domates 2 adet
    • Acı kırmızı biber 3 – 5 adet
    • Ördek (yaklaşik 2 kg) 1 adet
    • Mantar (KurutulmuŞ) 20 gr.
    • Sirke 1 kaşik
    • Şeker
    • Limon suyu 3 kaşik
    • Sarmısak 5 diş
    Yapılışı

    Ördek Çorbası Endonezya Yapılışı

    • Mantarları bir saat süre ile ılık suda bekletin
    • Ordegi iyice ayiklayip soğuk suyla yıkayın
    • Kağıtla kurutup 6-8 parçaya ayırın
    • Kırmızı acı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve ince ince doğrayın
    • Sarmısağı ve soğanları soyun, ince ince doğrayın
    • Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
    • Kişnişi yıkayıp durulayın, ve kıyın
    • Ardından mantarları da süzüp güzelce doğrayın
    • Ördek parçalarını mantar, biber, sarmısak, domates ve kişnişle beraber düdüklü tencereye atın, ve ördeği kaplamaya yetecek kadar su ekleyin
    • Tuz koyun
    • Düdüklü tencerenin en yüksek basınç ayarında 15 dakika kadar yuksek ateşte pişirin
    • Sonra ocağı kısın ve 20-30 dakika kadar daha pişirin
    • Yavaşça soğumaya bırakın
    • Sosa karides ezmesi, biber, şeker, sirke ve limon suyu ekleyin