Otlu Börek

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Otlu Börek
    Malzemeler

    Otlu Börek Malzemeleri

    • 1 bağ taze soğan
    • 1 bardak kesik
    • Yarım su bardağı zeytinyağı
    • 1 bağ ısırgan
    • 250 kilogram pazı
    • 3 adet yufka
    • Yarım su bardağı süt
    • 1 adet yumurta
    • Tuz
    Yapılışı

    Otlu Börek Nasıl Yapılır?

    • Eldiven yardımıyla ısırganları temizleyiniz. Daha sonra incecik kıyınız.
    • Pazı yapraklarını ve taze soğanları doğrayınız. Bunları ısırgan, kesik ve bir miktar tuzla güzelce karıştırınız.
    • Bir kapta zeytinyağını, sütü ve de yumurtayı çırpınız.
    • Fırınınızı ısıtınız. Tepsisini yağlayınız.
    • Yufkanın birisini tezgahınıza seriniz ve üzerine yumurtayla çırptığınız karışımdan sürünüz. Ot karışımını üçe bölünüz. Bir bölümünü bu yufkaya eşit olarak yayınız.
    • Sonra diğer yufkaları üst üste sererek aynı işlemi yapınız.
    • Üç yufkayı da birlikte rulo yaparak sarınız. Ortasından iki parçaya bölünüz ve yavaşça tepsinize alınız.
    • Üzerine zeytinyağını sürünüz.
    • Isıttığınız fırına atınız. Üzerleri güzelce kızarana kadar pişiriniz.
    • Üzerleri kızarınca fırında ılıması için bekletiniz.
    • Böreğiniz ılıkken dilimleyiniz ve yanında sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz.