Pancar Salatası Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Pancar Salatası Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    142
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Pancar Salatası Malzemeleri
    4 adet pancar – pişmiş
    2 diş sarımsak
    1 su bardağı ekmek kırıntısı
    1 bağ roka
    1 avuç karışık yeşillik
    1 adet turp- ince doğranmış
    50 gr. keçi peyniri
    Sosu için;
    1 çorba kaşığı sirke
    ½ limon suyu
    Zeytinyağı
    Tuz

    Yapılışı

    Pancarları yıkayıp kabuklarını soymadan alüminyum folyoya sarın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin
    Pancarlar piştikten sonra kabuklarını soyun 3 tanesini soğumaya bırakın.

    Diğer pancarı rendeleyin, sarımsakları tuzla ezerek macun kıvamına getirin ve ekmek kırıntısıyla harmanlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip pancarlı ekmek kırıntısı karışımını üzerine yayın ve 15 dakika 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

    Sos için olan tüm malzemeleri karıştırın.

    Turbu ince dilimleyin ve kenara alın.

    Yeşillikleri ve turbu bir kapta birleştirin ve üzerine sosunu döküp harmanlayın.

    Birleştirmek için;
    Salata tabağının tabanına ekmek kırıntısının bir kısmını yayın, sosladığınız yeşilliklerini üzerine serpin, pancarları elma dilim kesip salatanın kenarlarına dizin, keçi peynirini elinizle ufalayarak salatanın üzerine serpin son olarak da kalan ekmek kırıntılarını serpin ve servis edin.