Paşazade Çorbası Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Paşazade Çorbası Tarifi
    4-6
    kişilik
    25
    dakika
    275
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Paşazade Çorbası Tarifinin Malzeme Listesi

    Köfte malzemeleri

    350 gram, az yağlı kıyma
    1 tane, orta boy soğan
    Bir miktar, maydanoz
    Bayat ekmek İçi (1 dilim)
    tuz karabiber
    Köfteleri bulamak için un (1 yemek kaşığı)

    Diğer Malzemeleri

    1 tane, büyük patates
    1 kase haşlanmış nohut
    Su (yeteri kadar)
    Yoğurtlu meyane sosu için:

    630 gram (3 su bardağı) yoğurt
    1 tane yumurta
    2 çorba kaşığı un
    Sos malzemeleri
    1 dolu çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı kuru nane

    Yapılışı

    Önce Paşazade Çorbası Tarifinin köftelerini hazırlayalım, karıştırma kabında soğanı rendenin kalın yeri ile rendeleyelim ve suyunu sıkalım, üzerine ayıklanmış ve yıkanmış incecik doğradığımız soğanın üzerine alalım. Ufaladığımız ekmek içini ilave edelim kıymayı ilave edelim üzerine tuz ve karabiberi ilave edelim yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelince misket büyüklüğünde köfteler yapalım, hazırladığımız köftelerin üzerine 1 kaşık un serpelim ve çok az kızgın yağda hafif pişirelim.

    Ayrı bir tencerede 1 kilo suyu kaynatalım, içine küp küp doğradığımız patatesleri ve nohutu ilave edelim patatesler pişene kadar kaynatalım. Daha sonra köfteleri ilave edelim yaklaşık altı dakika daha pişirelim. Ayrı kapta un, yoğurt ve yumurtayı çırpalım içine çorbanın suyundan azar azar alıp karıştıralım daha sonra tencereye ilave edelim bu sosu hızlı hızlı karıştıralım. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edelim. Bir taşım daha kaynatalım ocaktan alalım. Ayrı bir tavada tereyağı eritelim yakmamaya çalışarak, eridikten sonra içine naneyi ilave edelim bir kaç saniye tavada tutalım daha sonra karışımı çorba tenceresinin içine ilave edelim. Afiyetle sunuma verelim.