Pastane Kurabiyesi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Pastane Kurabiyesi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    375
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Pastane Kurabiyesi Malzemeleri
    3 su bardağı un
    1,5 su bardağı nişasta
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    ½ su bardağı sıvı yağ
    250 gr. tereyağı – yumuşak
    1 adet yumurta

    Üzeri için Malzemeler
    1 su bardağı damla çikolata
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Toz antep fıstığı

    Yapılışı

    Geniş bir kapta tüm kuru malzemeleri karıştırın. Ortasına havuz açın, sıvı yağ, tereyağı ve yumurtayı ekleyip, yoğurun. Hamur kıvam alınca hamurdan ufak parçalar koparın.

    Hamurları şerit haline getirin ve uçlarını birleştirerek damla şekli verin. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

    Çikolataları benmari usulü eritin. Ocaktan alın ve tereyağını ekleyerek karıştırın.

    Soğuyan kurabiyelerinizin sivri uçlarını çikolataya bulayın. Dilerseniz toz fıstığa da bulayabilirsiniz.

    Çikolataya batırdığınız kurabiyeleri bir tel yardımıyla kurutun.