Pastırmalı Sivas Böreği Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Pastırmalı Sivas Böreği Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    155
    kalori/prs.
    Malzemeler
    • 3 Adet hazır yufka
    • 1 demek ıspanak ( yaklaşık 250-300 gr kadar )
    • 1 adet orta boy kuru soğan
    • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 100 gr çemensiz pastırma
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 30-50 gr tereyağı
    Yapılışı

    Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. İncecik doğrayıp derin bir kaba koyun. Diğer taraftan, zeytinyağını orta boy bir tavada kızdırın. Üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun.

    Ispanakları tavaya aktarıp orta derece ateşte, sürekli karıştırarak 4-5 dk kavurun. Kuşbaşı et formunda doğradığınız çemensiz pastırmaları da kavrulan ıspanakların üzerine aktarıp tuz ve karabiberi serpin ve karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

    Hazır yufkalardan bir tanesini tezgaha serin. Yufkanın dört ucunu içine katlayıp tam bir kare şekline getirin. Yufkayı dörde bölüp dört adet kare hamur elde edin. Karelerin her birinin ortasına ıspanaklı harçtan birer yemek kaşığı koyup bohça şeklinde katlayın ve üzerine bastırın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

    Geniş bir teflon tavayı orta derece ateşte kızdırın. Börekleri kızgın tavada önlü arkalı kızartıp her iki yüzünü tereyağı ile yağlayın ve üst üste yerleştirip sıcak sıcak servise sunun. Afiyet olsun.