Patates Çorbasi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Patates Çorbasi
    Malzemeler

    Patates Çorbasi Malzemeleri

    • 2 ½ lt et suyu (10 bardak)
    • 2 orta boy sogan
    • 3-4 adet patates
    • 1 kahve fincani un
    • 1 küçük paket tereyagi veya margarin
    • 1 çay kasigi hindistancevizi
    • tuz
    • Terbiyesi:
    • 1 bardak süt
    • 2 yumurta sarisi
    • Garnitürü:
    • 2 adet yumurta aki
    • 1 çay bardagi kasarpeyniri (rendelenmis)
    • 1 çay kasigi kirmizibiber
    • 1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
    • 2-3 dilim bayat ekmek
    Yapılışı

    Patates Çorbasi Yapılışı

    • Soganlari küçük parçalar halinde dograyin, iki kasik yagla açik renkte
    • kavurun.
    • Un katin , iki üç dakika daha kavurun.
    • Et suyu ile kusbasi dogranmis patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavas yavas
    • kaynatarak 30 dakika pisirin.
    • Çorbayi baska bir kaba süzün.
    • Tekrar atese koyun.
    • Terbiyesini yapin ve atesten indirin.
    • Garnitürüyle servis yapin.
    • Garnitürün yapilisi:
    • Yumurta akina kasar peyniri, kirmizibiber ve maydanoz katin.
    • Bu karisimi ekmeklerin üzerine sürün.
    • Küçük küp seklinde kesip çorbayla servis yapin