Patates Köfteli Çılbır

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Patates Köfteli Çılbır
    Malzemeler

    Patates Köfteli Çılbır Malzemeleri

    • 8 patates
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 4 adet taze soğan
    • 1 su bardağı beyaz lahana (rendelenmiş)
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • kızartmak için zeytinyağı
    • 4 adet yumurta
    • 2 yemek kaşığı sirke
    • servis için yoğurt
    • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
    • 1 yemek kaşığı dereotu (ince ince doğranmış
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    Yapılışı

    Patates Köfteli Çılbır Yapılışı

    • Patatesleri kabuklarını soyup gelişigüzel doğrayın ve tuzlu suda haşlayın.
    • Diğer tarafta geniş bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritip bir yemek kaşığı su ilavesiyle taze soğanları 1-2 dakika kadar soteleyin.
    • Rendelenmiş beyaz lahanayı kattıktan sonra soteleme işlemini 1-2 dakika daha sürdürün.
    • Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırdığınız sote karışımını 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
    • Haşladığınız patatesleri, kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle ezerek püre haline getirin.
    • Hazırladığınız patates püresini lahanalı sote karışımıyla karıştırın. Üzerine az bir miktar un serpiştirin. Püre karışımını dört eşit parçaya bölüp top haline getirin.
    • Hafifçe bastırarak yassı şeklini verdiğiniz köfteleri yanmaz ve yapışmaz bir tavada, zeytinyağında her iki tarafı da renk alana kadar 3-4 dakika pişirin.
    • Yumurtaları, derin bir tencerede kaynayan suda poşe edin.
    • Servis tabağına aldığınız patates köftelerinin üzerine poşe yumurtaları yerleştirin.
    • Sarımsaklı yoğurt, pul biberli yağ ve incecik doğranmış dereotu eşliğinde bekletmeden servis edin.