Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi
    Malzemeler

    Patatesli Bulgur Köftesi Malzemeleri

    • 1 su bardağı yarma
    • 1 su bardağı köftelik bulgur
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1,5 su bardağı ılık su
    • İç harcı için:
    • 6 adet orta boy patates
    • 1 baş kuru soğan
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Haşlamak için:
    • 2 veya 2,5 litre kaynamış su
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • Sosu için:
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 kase yoğurt
    • 1 diş sarımsak
    Yapılışı

    Patatesli Bulgur Köftesi Yapılışı

    • Patatesleri haşlayın. Patates haşlanırken yarma, bulgur, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı suyu derin bir kaba alın. Üzerini folyoyla kapatıp yarma ve bulgur suyu tamamen çekene kadar-yaklaşık 45 dakika- bekletin.
    • Patatesler soğuyunca rendeleyip tuz ile karıştırın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Pembeleşince pul biber ile karıştırın. Patatesi ve pul biberli soğanı iyice birbirine yedirin.
    • Suyu tamamen çeken yarma ve bulguru 15-20 dakika yoğurarak -arada unu serpiştirerek- hamur haline getirin.
    • İki elinizle hafifçe yuvarlayarak köftenize oval şekli verin.
    • Tüm köfteleri bu şekilde kapatın. Haşlamak için derin bir tencereye suyu ve tuzu koyup kaynatın. Kaynayınca köfteleri 2 parti halinde 12-13 dakika haşlayın.
    • Tereyağını kızdırıp pul biberle karıştırın. Sarımsağı dövüp yoğurda ekleyin. Haşladığınız köfteleri servis tabağına alıp üzerlerine yoğurt ve sos dökerek servis yapın.
    • Netten alıntıdır…