Patatesli Erişte Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Patatesli Erişte Çorbası
    Malzemeler

    Patatesli Erişte Çorbası Yapılışı

    • Malzemeler:
    • 1 adet orta boy soğan, yemeklik soğandan daha ince doğranmış
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet orta boy patates, ince ince küçük kareler şeklinde kesilmiş
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 7-8 su bardağı kaynar su
    • 1 su bardağı erişte, ufak ufak kırılmış (kırıldıktan sonraki ölçü)
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı nane Hazırlanışı:
    • 1. Soğanları zeytinyağıyla birlikte derin bir tencere koyun. Normal ateşte kavurun.
    • 2. Patatesi ve salçayı soğanlara ekleyin. Patatesler tencereye yapışmaya başlayıncaya kadar kavurun.
    • 3. Kaynamış suyu ekleyin. Patatesleri 10 dakika kadar pişirin. (patatesler geç piştiği için onları önceden pişirmek gerekiyor)
    • 4. Erişteleri ve tuzu ekleyin. Karıştırıp pişmeye bırakın.
    • 5. Erişteler pişince –yaklaşık 10 dakika sonra- tencerenin altını kapatıp üzerine nane serperek servis yapın.
    • 6. Çorbanın kıvamı koyu olmuşsa biraz kaynamış su ekleyin. 6 kişilik AFİYET OLSUN
    Yapılışı

    Yayınlanma Tarihi: 6 Şubat 2011