Patlıcan Kavurma

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Patlıcan Kavurma
    Malzemeler

    Patlıcan Kavurma Malzemeleri

    • 1 kg patlıcan
    • Yarım kilo domates
    • 100gr yeşil biber (eğer acı seviyorsanız içine birazda taze acı yeşil biber karıştırabilirsiniz)
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • Tuz (Sizin damak tadınıza göre bana mesela 2 çay kaşığı yeterli oluyor)
    Yapılışı

    Patlıcan Kavurma Nasıl Yapılır?

    • Önce patlıcanların kabuklarını soyup küp küp doğruyorsunuz ve soğuk suda bekletiyorsunuz.
    • Bu arada domatesleri de aynı şekilde küp küp doğrayın, biberi de doğrayın. Patlıcanların suyunu sıkarak orta büyüklükte bir tencereye alıyoruz.
    • Üzerine domates, biber, tuz ve zeytinyağını da ekliyoruz.
    • Önce orta harli ateşte tencerenin ağzını kapatmadan, domatesler suyunu saldıktan sonra ise hafif ateşte tencerenin ağzı hep açık olarak pişiriyorsunuz.
    • Yaklaşık 30 dk da pişiyor ama siz emin olmak için patlıcanların yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin.
    • Piştikten sonra soğumaya bırakın.
    • Soğuk olarak yoğurt ve eğer seviyorsanız kuru soğanla yemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun