Pazi Kavurmasi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Pazi Kavurmasi
    Malzemeler

    Pazi Kavurmasi Malzemeleri

    • 1 bağ pazı
    • 1 adet kuru soğan
    • 2-3 diş sarımsak
    • 2-3 adet kuru biber
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    • Tuz, karabiber, pul biber (arzu edilirse)
    Yapılışı

    Pazi Kavurmasi Nasıl Yapılır?

    • Pazıları geniş bir tencerede kaynayan suya atın, bekletmeden hemen çevirerek süzgeçle çıkartın.
    • Soğuk sudan geçirin, suyunu sıkarak doğrayın.
    • Tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun.
    • Kuru biberleri yıkadıktan sonra ufalayarak ekleyin.
    • Birkaç kez çevirdikten sonra pazıları da ekleyin.
    • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve acı severseniz pul biber ekleyip 5-10 dk kadar kavurun.
    • Yumurtalı versiyonu:
    • Bir de yumurtalı versiyonu var pazı kavurmasının… Daha besleyici, daha dengeli bir yemektir, lezzetlidir de, ama biz pazıyı sade haliyle sanırım daha çok seviyoruz.
    • Yumurtalı yapmak istersek kuru biber eklemiyoruz, soğan-sarımsaklar kavrulduktan sonra pazıları ekliyor, pişmesine yakın 2-3 yumurta kırıp fazlaca karıştırmadan kapağını kapatıyoruz…
    • Her iki versiyon üzerine de sarımsaklı süzme yoğurt servis önerisidir:)