Pazı Ve Lahana Sarması

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Pazı Ve Lahana Sarması
    Malzemeler

    Pazı Ve Lahana Sarması Malzemeleri

    • 8 adet lahana yaprağı (haşlanmış)
    • 8 adet pazı yaprağı (haşlanmış)
    • 50 gr pirinç
    • 100 gr kuzu döş kıyma
    • 1 adet havuç, pırasa
    • 1 adet dolmalık biber
    • 1 adet domates
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 tatlı kaşığı nane
    • 1 çorba kaşığı tuz
    • 1 adet defne yaprağı
    • 5 adet tane karabiber
    • yarım çorba kaşığı salça
    • yarım çorba kaşığı un
    • 3 bardak su, 1 diş sarımsak
    Yapılışı

    Pazı Ve Lahana Sarması Yapılışı

    • İçin hazırlanışı:
    • Soğanı çok ince ince doğrayın ve derin bir kaba alın. Soğanları tuzla birlikte karıştırdıktan sonra kıymayı, pirinci, baharatları, tuzu, salçayı ve bir miktar suyu ilave edip karıştırın.
    • Sosun hazırlanışı:
    • Başka bir kapta, sırasıyla soğan, tane karabiber, defne yaprağı, havuç, dolmalık biberleri soteleyin, salçayı ekleyerek bir miktar un ilave ettikten sonra suyunu koyun. Tuzu ve baharatlarını ilave ederek iyice kaynatın.
    • Önceden haşlamış olduğunuz lahana ve pazı yapraklarını sararak tencereye dizin. Hazırladığınız sosu dolmalarımızın üzerini örtecek şekilde süzdürüp dolmaların üzerine dökülür. 35-40 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.