Pekmezli Peksimet Tatlısı Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Pekmezli Peksimet Tatlısı Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    325
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Pekmezli Peksimet Tatlısı Malzemeleri
    18 adet peksimet
    2 su bardağı sıcak su
    1 su bardağı pekmez

    Muhallebi için Malzemeler
    1 litre süt
    1 su bardağı toz şeker
    ¾ su bardağı un
    2 yemek kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    200 gr. labne peyniri
    Ceviz – arası için
    Hindistan cevizi – üzeri için

    Yapılışı

    Bir kasede sıcak su ve pekmezi karıştırın.

    Peksimetlerden 9 tanesini pekmezli karışıma batırıp borcama dizin. Ve üzerine birkaç kaşık daha pekmezli karışımdan gezdirip iyice ıslandıklarına emin olun.

    Kreması için bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı koyup karıştırın.

    Ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirin, kenara alın. Ilınana kadar bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın, ılınınca labne peynirini ilave edip karıştırmaya devam edin.

    Borcamda ki peksimetlerin üzerine muhallebinin yarısını yayın.

    Üzerine kıyılmış ceviz serpin ve diğer peksimetleri de pekmezli sıcak su ile ıslatıp üzerlerine dizin.

    Kalan muhallebiyi peksimetlerin üzerlerine yayın, bolca hindistan cevizi ve kalan cevizleri serpin ve buzdolabında 2-3 saat bekleterek servis edin.