Peynirli Karnıyarık

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Peynirli Karnıyarık
    Malzemeler

    Peynirli Karnıyarık Malzemeleri

    • 2 patlıcan
    • 150 gram kaşar peyniri
    • 150 gram beyaz peynir
    • 2 adet yeşil biber
    • 2 adet kırmızı biber
    • 2 su bardağı domates rendesi
    • 1 su bardağı ceviz
    • 3-4 diş sarımsak
    • 1 adet kuru soğan
    • 3-4 dal taze fesleğen
    • Sıvı yağ
    • Zeytinyağı
    • Tereyağı
    • Kırmızı biber
    • Karabiber
    • Tuz
    Yapılışı

    Peynirli Karnıyarık Nasıl Yapılır?

    • Patlıcanları alacalı soyun ve limonlu suda bekletin.
    • Patlıcanları kurulayıp derin yağda kızartın.
    • Rende peynirler, küp doğranan biberler, doğranmış ceviz, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu bir kapta karıştırın.
    • Zeytinyağı ve tereyağında sırasıyla doğranmış soğan-sarımsak, domates rendesini soteleyin.
    • Karabiber, tuz, şeker ve son olarak doğranmış fesleğeni koyup karıştırın ve ocağın altını kapatın.
    • Patlıcanların ortasını açın ve karabiberle tuz ekin.
    • Peynirli harcı eşit bir biçimde paylaştırın ve 200 derecede 5-10 dakika pişirin.
    • Karnıyarıkları hazırladığınız domates sos ile servis edin.