Piroşki Rus Böreği

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Piroşki Rus Böreği
    Malzemeler

    Piroşki Rus Böreği Malzemeleri

    • Yarım litre süt
    • 125 gr tereyağı
    • 50 gr yaş maya
    • 1 tutam şeker
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • 2 yumurta
    • 1 kg un
    • İç malzeme için
    • 3 pırasa
    • 1 soğan
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Yarım kangal sucuk
    • 4 çorba kaşığı galeta unu
    • Üzeri için
    • 2 yumurtanın sarısı
    • Susam
    Yapılışı

    Piroşki Rus Böreği Nasıl Yapılır?

    • Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın.
    • Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve15 dakika bekletin.
    • Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın.
    • Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin.
    • Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.
    • Pırasaları halka şeklinde doğrayın.
    • Soğanı rendeleyin.
    • Sucuğu zar şeklinde doğrayın.
    • Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı
    • soteleyin.
    • Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin.
    • Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın.
    • Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın.
    • Üzerine kalan hamurları kapatın.
    • Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    • Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.