Portakal Ve Karamel Aromalı Krep Pasta

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Portakal Ve Karamel Aromalı Krep Pasta
    Malzemeler

    Portakal Ve Karamel Aromalı Krep Pasta Malzemeleri

    • 5 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 10 yemek kaşığı tereyağı
    • 10 yumurta
    • 7,5 su bardağı süt
    • Bir portakalın kabuğu
    • Kreması için;
    • 1,25 su bardağı süt
    • 3 yumurta sarısı
    • 1/4 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 tatlı kaşığı vanilya
    • 2 su bardağı krema
    • 1/3 su bardağı pudra şekeri
    • Portakal aromalı yağ için;
    • 2 su bardağı tereyağı
    • 2 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı portakal suyu
    • 1 limon suyu
    • 4 yemek kaşığı portakal kabuğu
    • 1/4 su bardağı portakal likörü (isteğe bağlı)
    • Portakallar için;
    • 1,5 su bardağı su
    • 1/2 su bardağı şeker
    • 1 adet portakal
    Yapılışı

    Portakal Ve Karamel Aromalı Krep Pasta Nasıl Yapılır?

    • Bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve 30 adet krep çıkacak şekilde pişirin.
    • Daha sonra krema için gerekli malzemeleri (krema ve pudra şekeri hariç) bir kaba alıp pişirin ve soğumaya bırakın.
    • Bu sırada portakallar için olan şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.
    • İçerisine portakal dilimlerini atın ve 20 dk pişirin.
    • Portakal dilimlerini uygun bir tele dizin ve üzerine şeker serpin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletin.
    • Tereyağını hazırlamak için bütün malzemeleri krema olana kadar çırpın.
    • Krepleri, aralarına krema sürerek üst üste dizin.
    • En üstüne tereyağını sürün üzerine portakallardan kalan sosu ekleyin.
    • Servis ederken portakal şekerlemeleri ile de süsleyebilirsiniz.