Portakallı Çikolatalı Turta Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Portakallı Çikolatalı Turta Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    375
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Portakallı Çikolatalı Turta Malzemeleri

    Turta Hamuru için Malzemeler
    200 gr. tereyağı
    100 gr. pudra şekeri
    2 adet yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı krema
    1 tutam tuz
    1 tatlı kaşığı vanilya özütü
    210 gr. un
    25 gr. kakao

    Arası için Malzemeler
    2 su bardağı bitter çikolata
    ½ su bardağı krema

    Portakal Marmeladı için Malzemeler
    3 adet portakal
    1/2 su bardağı toz şeker
    1/2 su bardağı su
    1 yemek kaşığı nişasta

    Üzeri için Malzemeler
    File Badem

    Yapılışı

    Bir stant mikserine tereyağı ve şekeri koyup pedal ucu ile çırpın, şeker tereyağının içerisinde eridiğinde yumurta sarılarını, kremayı, tuzu ve vanilya özünü ilave edin. 2 dakika kadar da karıştırdıktan sonra un ve kakaoyu eleyin ve karışımın içerisine ekleyip kakao parçacıkları kalmayana kadar karıştırın. Hamuru mikserden alıp streç film ile kaplayın buzdolabında 3 saat kadar bekletin.

    Küçük bir sos tenceresinin içerisine önce portakalların kabuklarının zestini çıkartın sonra da portakalları soyup iç kısımlarının segmentini çıkartın, elinizde kalan portakal posasını elinizle sıkıp suyunu ekleyin. Üzerine şekeri ekleyin ve bir miktar kaynatın. Yarım su bardağı suda nişastayı çözdürüp portakalın üzerine ilave edin ve kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın. Kıvamı hafif koyulaştığında ateşten alıp soğumaya bırakın.

    Yeteri kadar dolapta bekleyen hamurunuzu 1 cm kalınlığında açın ve içi çukur olan tart kalıbına yerleştirin. Hamurun üzerine çatal ile delikler açın, üzerine yağlı kâğıt kapatın. Nohut vb. bir bakliyat ile ağırlık koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Ardından fırından çıkartıp üzerinden yağlı kâğıdı ve bakliyatları alıp tekrar 15 dakika kadar daha fırınlayın. (Fırın içerisinde şişme yapan tart hamurları olur ise tam orta kısmına bıçak ile çizik atıp tabanın geri inmesini sağlayabilirsiniz) Pişen tart tabanını fırından alıp soğumaya bırakın.

    İki su bardağı çikolatayı benmari usulü eritin, karıştırın. Kremayı ekleyerek karıştırmaya devam edin ve iyice karışınca kenara alın.

    Soğuyan tart kabını ters çevirerek servis tabağına alın içerisine arası için hazırladığınız çikolata sosunu sürün, ardından onun da üzerine soğuttuğunuz portakal marmeladını ilave edin ve file badem ile süsleyip servis edin.