Romen Türlüsü Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Romen Türlüsü Tarifi
    Malzemeler

    Romen Türlüsü Malzemeleri

    • 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
    • 2 adet kesmeşeker
    • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
    • Yarım demet maydanoz
    • 500 gram taze fasulye
    • 2 adet soğan
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet küp doğranmış domates
    • 2 adet sivri biber
    • Tuz, kırmızıbiber, karabiber
    Yapılışı

    Romen Türlüsü Yapılışı

    • Kuru fasulye ve barbunyayı haşlayın
    • Soğanları halka doğrayın
    • Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı ile 5 dakika soteleyin
    • Küp doğranmış domatesi, küçük doğranmış sivri biberleri, tuzu ve kesmeşekerleri ekleyin
    • Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın
    • Soğanları sotelediğiniz tencereye aktarın
    • Üzerini aşacak kadar ılık su koyup, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin
    • Ocaktan almadan üzerine 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ve 1 su bardağı barbunyayı ilave edip, 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın
    • Ateşten alın
    • Üzerine kırmızıbiber, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuyunca servis yapın