Sac Kavurma Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Sac Kavurma Tarifi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    375
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Malzemeler :
    * 1 oğlak budu
    * 1 soğan
    * 2 domates
    * 2 biber
    * tuz,karabiber
    * kekik

    Hazırlanışı :
    Et kemiklerinden ayrıldııktan sonra küçük küçük doğranır. Daha sonra hafif yağlanmış saca alınarak kavrulmaya başlanır. Bir süre kavrulduktan sonra içerisine yemeklik doğranmış soğan ilave edilir. Bir süre daha kavrulduktan sonra içine biber eklenir. Yarı kıvamda pişdikten sonra içine doğranmış domatesler de eklenir. Pişmesine yakın tuzu ve baharatı ayarlanır. Lokum gibi olana kadar pişirlir.

    Yapılışı

    Malzemeler :
    * 1 oğlak budu
    * 1 soğan
    * 2 domates
    * 2 biber
    * tuz,karabiber
    * kekik

    Hazırlanışı :
    Et kemiklerinden ayrıldııktan sonra küçük küçük doğranır. Daha sonra hafif yağlanmış saca alınarak kavrulmaya başlanır. Bir süre kavrulduktan sonra içerisine yemeklik doğranmış soğan ilave edilir. Bir süre daha kavrulduktan sonra içine biber eklenir. Yarı kıvamda pişdikten sonra içine doğranmış domatesler de eklenir. Pişmesine yakın tuzu ve baharatı ayarlanır. Lokum gibi olana kadar pişirlir.