Şam Fıstıklı Şekerpare Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Şam Fıstıklı Şekerpare Tarifi
    4-6
    kişilik
    25
    dakika
    455
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Şam Fıstıklı Şekerpare Malzemeleri
    200 gr. un
    50 gr. toz Antep fıstığı
    25 gr. irmik – 2,5 yemek kaşığı
    1 paket kabartma tozu
    25 gr. toz badem – 2 dolu yemek kaşığı
    60 gr. pudra şekeri – 4 yemek kaşığı
    125 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
    2 adet yumurta
    1 avuç Antep fıstığı – süslemek için

    Şerbeti için Malzemeler
    3 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    3 – 4 damla limon suyu

    Yapılışı

    Şerbet için;

    Bir tencereye su ve şekeri ekleyin ve kaynatın. Ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edin.

    Şekerpare için;

    Un, toz Antep fıstığı, irmik, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayın, ortasını havuz olacak şekilde açın, tereyağı ve pudra şekerini ekleyin ve yoğurun.

    Yumurtaları ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak yuvarlayın, bir fırın tepsisine dizin ve ortalarına fıstık yerleştirip, bastırın.

    180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın sarısı renge gelinceye kadar pişirin.

    Fırından çıkan şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün ve çekmesini sağlayın.

    Soğuduktan sonra fazla şurubu dökün ve servis edin.