Şam Kurabiyesi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Şam Kurabiyesi
    4-6
    kişilik
    30
    dakika
    325
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Şam Kurabiyesi Malzemeleri
    4 adet yumurta
    1.5 su bardağı şeker
    150 gr. tereyağı – erimiş
    2 portakalın kabuğu – rende
    ½ su bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı silme karbonat
    5 su bardağı un
    Sıvıyağ – kurabiyeleri şekillendirmek için

    Üzeri için Malzemeler
    1 yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı su
    Toz şeker

    Yapılışı

    Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar iyice çırpın ardından yavaşça tereyağını sürekli çırparak yedirin. 2 portakalın kabuklarını rendeleyerek karışıma ekleyin.

    Bir kasede yoğurdu karbonat ve kabartma tozuyla karıştırın, yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.

    Ardından unu ekleyip önce çatalla hamur toparlanana kadar karıştırın ardından elinize hafif yapışan bir kıvam alana kadar kasenin içinde yoğurun.

    Elinizi hafif yağlayın ve hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Pişirme tepsisine dizin.

    Tüm hamuru hazırladıktan sonra bir kasede yumurta sarısıyla suyu iyice karıştırıp fırçayla kurabiyelerin üzerine sürün.

    Kurabiyelerin üzerine toz şeker serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15–20 dakika iyice kızarana kadar pişirin.