Şeftalili Keşkül Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Şeftalili Keşkül Tarifi
    4-6
    kişilik
    25
    dakika
    375
    kalori/prs.

    Sütlü tatlılara bayılanlar için nefis bir keşkül tarifi ile sizlerleyiz. Muhallebi kıvamındaki Şeftalili Keşkül tarifimizi eminiz çok beğenecek ve kaşık kaşık hüpleteceksiniz. Aman dikkat edin fazla kalori ile başınız derde girmesin. Afiyet olsun 🙂

    Malzemeler
    • 1 lt süt
    • 2 yemek kaşığı pirinç unu
    • 3 yemek kaşığı nişasta
    • 4 yemek kaşığı toz şeker
    • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
    • 1 yumurtanın sarısı
    • 1 paket vanilya (5 gr)
    • 25 gr margarin veya tereyağı

     

    İçi için;

    • 1 adet şeftali
    Yapılışı

    Şeftalili keşkülü hazırlamanız için ilk yapmanız gereken 3 yemek kaşığı nişastayı, 2 yemek kaşığı pirinç ununu, 3 yemek kaşığı Hindistan cevizini, 1 yumurtanın sarısını, 1 litre sütü ve 4 yemek kaşığı toz şekeri derin bir tencere içerisine almanız ve karıştırmaya başlamanız olacaktır. Hazırladığınız bu karışımı ocağın üstünde sürekli karıştırarak kaynatın. Karışımı kıvam alıncaya kadar iyice pişirin.

    Kıvam alan karışımın içerisine 1 paket vanilyayı (5 gr) ve 25 gram margarin veya tereyağını ilave edip karışımı yedirinceye kadar karıştırın. Daha sonra karıştırmaya devam ederek keşkülü ateşten alın. Ara ara pişirdiğiniz keşkülü karıştırarak ılıması için bir süre bekleyin.

    Keşkülün ılımasının ardından tatlı kaselerine 2 yemek kaşığı kadar keşkül koyun. 1 adet şeftalinin kabuğunu soyun ve küp şeklinde dilimleyin. Keşkül koyduğunuz tatlı kaselerine şeftalileri eşit miktarda dizin. Şeftali dilimlerinin üstüne tekrardan keşkül ekleyin ve tatlı kaselerinizi bu şekilde doldurun. Üzerlerini kaşık yardımıyla düzleyin. Hazırladığınız şeftalili keşkülleri oda sıcaklığında bir süre soğumaya bırakın. Soğuyan keşkülleri daha sonra buzdolabına koyun ve soğutun.

    Verilen ölçüler ile 5 kase keşkül elde edebilirsiniz. İsterseniz üzerini nar taneleri, fındık veya antep fıstığı tarzı yemişlerle zevkinize hitap edebilecek şekilde süsleyip soğuk şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun