Semizotlu Börülce Tarifi

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Semizotlu Börülce Tarifi
    Malzemeler

    Semizotlu Börülce Malzemeleri

    • 2 demet semizotu
    • 4 ad. taze soğan
    • 1 ad. kuru soğan
    • 2 yk. Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürme
    • 3 yk. Sana Crème Bonjour
    • 2 sb su
    • 1 ½ sb. kuru börülce
    • tuz–karabiber
    • 1 çb. bulgur
    • 2 ad. domates
    • 3 diş sarımsak
    • ½ demet taze nane
    Yapılışı

    Semizotlu Börülce Yapılışı

    • Semizotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalara bölün
    • Kurusoğanı piyazlık doğrayın
    • Sarımsakları ayıklayıp kıyın
    • Kuru börülceyi bir gece önceden ıslatıp, ıslattığınız su ile tuz ilave etmeden haşlayın
    • Bulguru ayıklayıp bir süzgecin içinde soğuk su ile yıkayın
    • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın
    • Taze nane ve taze soğanları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın
    • Derin bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
    • Soğanlar pembeleşince semizotlarını ve kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin
    • Semizotları sönünce haşlanmış bulguru, ve kuru börülceyi ilave edip karıştırın
    • Daha sonra içine küp doğranmış domatesleri kıyılmış taze soğanları ve taze naneyi, tuz-karabiberi ilave edip karıştırın
    • En son olarak içine Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürmeyi ekleyip karıştırdıktan sonra suyu ilave edip bulgurlar ve sebzeler pişinceye kadar kısık ateşte bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis edin
    • Sana Mutfağı