Somon Filetolu Fiyonk Şöleni

  • Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Somon Filetolu Fiyonk Şöleni
    Malzemeler

    Somon Filetolu Fiyonk Şöleni Malzemeleri

    • 1 paket Selva fiyonk makarna
    • 2 adet somon fileto
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet limonun suyu
    • 1 tutam maydonoz
    • Tuz
    • Arzuya göre pulbiber
    Yapılışı

    Somon Filetolu Fiyonk Şöleni Nasıl Yapılır?

    • Somon filetoları küp küp doğrayınız.
    • Ağzı kevgir (delikli süzgeç) büyüklüğünde bir tencerenize yeterli miktarda kaynar su ve bir miktar tuz koyup, kaynayan suyun içerisine 1 paket Selva fiyonk makarnayı boşaltınız.
    • Şöyle bir karıştırdıktan sonra altını kısıp tencerenin ağzına kevgirinizi koyunuz.
    • Küp küp doğranmış somon filetoları kevgire dökerek pişen makarnanın buharında haşlanmasını sağlayınız.
    • Arada bir ezmeden karıştırınız.
    • Somonlardan sızan yağ da makarnaya damlayacak ve yemeğinizin lezzetine lezzet katacaktır.
    • Somonlar haşlandıktan sonra bir karıştırma kabına alarak içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, bir miktar tuz ve damak tadınıza göre limon suyu ekleyiniz.
    • Acıyı sevenler pul biber de koyabilirler.
    • Hepsini harmanlayınız.
    • Tencerede haşlanan makarnanın altını söndürüp içine 2 su bardağı soğuk su dökünüz ve bir kez karıştırarak ağzını kapatıp üç dakika bekleyiniz.
    • Üç dakika sonra makarnayı süzünüz fakat yıkamayınız.
    • İçine döktüğünüz soğuk su makarnaların yapışmasını engelleyecek, yıkamamanız ise besin değeri ve lezzetinin daha yüksek olmasını sağlayacaktır.
    • Tencereye iki yemek kaşığı zeytinyağı döküp makarnaları güzelce harmanlayınız.
    • Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine somon filetolu karışımı güzelce yayınız.
    • En üstünü ise ice kıyılmış maydonoz ile süsleyip ister sıcak isterseniz soğuk olarak servis ediniz.
    • Afiyet olsun.