Somon Köftesi Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Somon Köftesi Tarifi
    4-6
    kişilik
    40
    dakika
    255
    kalori/prs.

    Somon köftesi yeni ve ön planda olan tariflerden birisidir. Çok da beğenilir. Somon köftesinde balık tadı pek belli olmaz. O yüzden çocukların da balık sevmesini kolaylaştırmak için yavaş yavaş başlamak istiyorsanız somon köftesinden başlayın derim. Hem tadı güzel hem de balık tadı pek yok. Tabii ki ilk defa bu tadı deneyen çocukların ilk seferde alışması beklenemez. Bir iki defa yediğinde alışacaktır. Tabii tadını sevmez ve midesi kabul etmez ise zorlamamanız gerekir.

    Malzemeler
    • 2 adet somon balığı
    • 4 – 5 adet orta boy patates
    • 2 – 3 adet yeşil soğan
    • 1 adet orta boy soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz
    • Kimyon
    • Zerdeçal
    • Pul biber
    • Kara biber
    • Limon
    Yapılışı

    Somon köftesi için öncelikle somon haşlanır. Yanında patatesleri de koyabilirsiniz. Aynı tencerede pişmesinin bir zararı yoktur. Daha sonra biraz soğumaya bırakın. Sonra ise kılçıklarından ayırıp didikleyin. Üzerine de ezilmiş patatesleri, ince kıyılmış soğanı, maydanozu ve yeşil soğanı doğrayıp koyun. Hepsini bir arada karıştırın. Daha sonra baharatları ve limonu ekleyip karıştırıp yoğurun. Son olarak ise yağlanmış ya da yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine köfte şeklini vererek dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 – 45 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıktığında ise yanına limon ile servis edebilirsiniz.