Soslu Izgara Palamut Tarifi

  • Kaan Cinkaya
    Ekleyen:
    1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
    Loading...
    Soslu Izgara Palamut Tarifi
    4-6
    kişilik
    20
    dakika
    275
    kalori/prs.
    Malzemeler

    Soslu Izgara Palamut Malzemeleri
    1 adet Palamut (iri boy)
    1 tatlı kasığı Tuz
    1 çay kasığı Karabiber
    1 çay bardağı Sıvıyağ

    Sos Malzemeleri
    2-3 dal biberiye
    3 dal taze kekik
    3 dal fesleğen
    3 dal maydanoz
    3 dal kişniş
    3 dal nane
    1 adet limon suyu
    2 diş sarımsak
    Zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber

    Garnitür için Malzemeler
    1 bağ roka
    1 adet limon

    Yapılışı

    Yıkanmış ve suyu süzülmüş balığı takoz veya fileto şeklinde dilimleyin. Balıkları tuz ve karabiber ile harmanlayın.

    Dolaptan çıkarttığınız balığı izli tavada iyice renk alıncaya kadar pişirin ve servis tabağına alın.

    Sos için; tüm taze baharatları saplarından ayırın ve yapraklarını ince kıyın. Sarımsakları da kıyıp, ezin ve bu karışıma ekleyip,son olarak limon suyu,tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp sos elde edin ve balığın üzerine dökerek servis edin.

    Roka ve limon dilimlerini balığın yanında servis edin.